EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Leeuwarden verkoopt zakelijk glasvezelnet voor 1,1 miljoen aan bedrijf in Zwolle

Zwolle / Leeuwarden – Het Zwolse glasvezelbedrijf Blue Fiber heeft het zakelijke glasvezelnet de ‘Stadsring’ in Leeuwarden overgenomen. Het Zwolse bedrijf betaalde daarvoor aan de gemeente Leeuwarden een bedrag van 1,1 miljoen euro.

Sinds 2002 wordt door de Stichting Beheer Stadsring Leeuwarden (SBSL) glasvezel aangeboden aan de zakelijke markt in Leeuwarden. De Friese gemeente heeft destijds, vanwege het belang van glasvezel voor de Leeuwarder economie, besloten glasvezel aan te leggen en deze te verhuren aan de stichting SBSL. Het gaat in totaal om 33 kilometer aan glasvezel dat op dit moment in gebruik is bij een aantal grote instellingen in de Friese hoofdstad.

De gemeente Leeuwarden heeft besloten de ‘Stadsring’ te verkopen omdat het net inmiddels prima werkt. Wethouder Friso Douwstra: “Onze doelstelling met de Stadsring was een kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbinding toegankelijk maken voor bedrijven. Tegenwoordig hebben bedrijven een goede toegang hiertoe en is onze doelstelling behaald. Met de overname door Blue Fiber blijft het aanbod voor bedrijven gegarandeerd.”

Glasvezelbedrijf Blue Fiber uit Zwolle is content met de overname: “Het past binnen onze visie en groeistrategie. We zijn blij dat de gemeente en het college ons het vertrouwen geeft om met ons bedrijf de ondernemers in Leeuwarden te blijven voorzien van veilig en razendsnel internet via glasvezel.”

In Zwolle ligt op de Marslanden en op de Oosterenk / PEC Zwolle glasvezel van Blue Fiber.

Gerelateerde artikelen

Back to top button