KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Leerlingen Thorbecke Technasium ontwerpen nieuwe waterspeeltoestellen voor park De Nooterhof 

Zwolle – Twee brugklassen van het Technasium van de Thorbecke Scholengemeenschap hebben nieuwe waterspeeltoestellen ontworpen voor het Park De Nooterhof. De Nooterhof was op zoek naar nieuwe ideeën om de populaire waterspeeltuin uit te breiden en met die behoefte klopte Michiel van Harten van Mileuraad Zwolle bij de leerlingen van het Thorbecke Technasium aan. Om tot een origineel ontwerp te komen voerden de leerlingen gedurende 8 weken een onderzoek uit. De leerlingen onderzochten aan welke eisen een goed waterspeeltoestel moest voldoen en onderzochten het park zelf. Het moest veilig en functioneel zijn en passen bij de uitstraling van de Nooterhof. De leerlingen maakten meerdere maquettes en adviesrapporten voor opdrachtgever Michiel van Harten van De Nooterhof.

Op 16 en 18 juni presenteerden de leerlingen hun ideeën en maquettes aan de opdrachtgever. Michiel van Harten was tevreden met het werk van de leerlingen: “Mooie praktische ideeën die echt in het park passen!”. De maquettes zijn nog tot de zomervakantie te zien in het Earthship van de Nooterhof. De leerlingen zelf waren eveneens enthousiast over het project.

“Het was hard werken en we waren blij toen het af was. We vonden het leuk dat je iets van te voren bedenkt en dat het dan zo wordt als je bedenkt en dat de opdrachtgever uiteindelijk ook enthousiast is,” aldus Lisa Bos leerling 1HA1.

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Voor kinderen is het een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, en een klein amfitheater. Mogelijk wordt daar in de toekomst een van de door de leerlingen ontworpen waterspeeltoestellen aan toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button