EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Leerlingen Thorbecke SG proeven aan praktijk

Zwolle – Dinsdagochtend metselden een aantal leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap een muur op hun schoolplein aan de Sleedoornstraat in de Pierik. Ze deden dit ter afsluiting van de zogeheten Techniekcarroussel.

tekst gaat verder onder de foto

Video still © RTV Focus Zwolle

Grote vraag naar bekwaam personeel

Leerlingen die praktijkonderwijs volgen bij de scholengemeenschap hebben gedurende zes weken tijdens ‘Thorbecke in bedrijf’ onder leiding van vakmensen uit het bedrijfsleven gewerkt aan de Techniekcarrousel. De vaklieden hopen zo nieuwe toekomstige collega’s te ontmoeten en de leerlingen spelen zichzelf hiermee in de kijker van werkgevers.

Bij bedrijven is er een grote vraag naar bekwaam personeel. Evenzo is er bij leerlingen van het Thorbecke grote interesse om echt in de praktijk te leren. Hierdoor is het idee van  ‘Thorbecke in bedrijf’  ontstaan. Een bijzonderheid is dat er ook leerlingen van De Ambelt en Talentstad hebben deelgenomen aan het project.

Uiteindelijk moeten de leerlingen makkelijker naar de praktijk doorstromen. Ze gaan dan onder meer aan de slag als metselaar, installateur of schilder.

Thorbecke in bedrijf © Thorbecke SG

Gerelateerde artikelen

Back to top button