KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Leerlingen TalentStad Beroepscollege behalen eerste plaats bij de Skills Talents kwalificatiewedstijd

Zwolle – Zorg & Welzijn leerlingen Senna Roland de Wit en Silke van der Veen van TalentStad Beroepscollege hebben woensdag 8 februari de eerste plaats behaald tijdens de Skill Talents kwalificatiewedstijd Zorg & Welzijn.“We zijn super trots op onze leerlingen”, glundert docent Betsy Meijer “Ze hebben het echt fantastisch gedaan!”.

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Binnen tien verschillende wedstrijden kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Talents bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

Voor wie

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden, of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen negen verschillende profielen kunnen leerlingen hun kennis en kunde testen en het opnemen tegen leeftijdsgenoten.

Eindexamen vmbo

De wedstrijdopdrachten van Skills Talents sluiten aan op de eindtermen van het vmbo. De opdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling, waarbij excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering opleveren.
Voor docenten is in samenwerking met Stichting Platforms Vmbo (SPV) een handleiding geschreven over het integreren van de wedstrijden van Skills Talents in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).

Gezonde leefstijl

Tijdens de wedstrijd Zorg & Welzijn wordt gekeken naar kennis over een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan hoe je een gezonde maaltijd kunt samenstellen. Maar ook aan het creëren van een schone en veilige leefomgeving. Tijdens de wedstrijd wordt in teamverband aan een fictieve opdracht voor een specifieke doelgroep gewerkt. Ook voert elk team een EHBO-handeling uit. De jury let op vaardigheden zoals luisteren, adviseren, integriteit en cliëntgerichtheid. Belangrijke onderdelen zijn daarnaast planmatig werken, reflecteren en zorg- en hulpverlening bieden. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Zorg & Welzijn.

Finale

Senna en Silke van TalentStad Beroepscollege gaan 23/24 maart 2023 de strijd aan met de beste teams van Nederland tijdens de Skills Finals in RAI Amsterdam. De deelnemers kunnen de beste van Nederland worden in hun vakgebied! Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen. Bezoekers komen hier om finalisten aan te moedigen, deel te nemen aan de LOB-Experience of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren.

Wat is TalentStad?

TalentStad Beroepscollege is een school voor vmbo waar je echt iets hebt te kiezen! Zij helpen jou je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Ze laten je kennismaken met vakken die jou interesseren. Vakken die je op weg helpen te doen met wat jij goed kunt en wat jij leuk vindt. Dan kun je een beroep kiezen dat echt bij jou past! Hou je van techniek? Beweeg je graag? Of maak je mensen graag mooi? Het zijn allemaal talenten waarmee je bij TalentStad Beroepscollege aan de slag kunt. Ook in de praktijk. Sleutel bijvoorbeeld aan een auto in een echte werkplaats. Ze hebben een schoonheidssalon waar jij mensen mooi maakt. En nog veel meer spannende praktijkruimten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button