Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapStadshagenVoorpagina

Leerlingen De Kopakker ruimen zwerfvuil op in Stadshagen

Zwolle – Leerlingen van CBS De Kopakker aan de Dijkgraafhof in Stadshagen gingen donderdagmiddag de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Wethouder William Dogger kwam niet alleen naar de school om de leerlingen aan te moedigen maar ook om te vertellen over de problemen die ontstaan door zwerfvuil. Zo heeft 92 procent van de stormvogels plastic in de maag. Het is allemaal te lezen in het boek ‘Plastic soup atlas van de wereld’. Namens de ROVA mocht Dogger dit boek aan de leerlingen overhandigen.

Foto’s © Peter Denekamp

De wethouder, die aangekondigd werd door een onderwijzeres als een belangijke man, vertelde dat hij niet zo belangrijk was. De kinderen zijn volgens hem veel belangrijker omdat wij met elkaar moeten gaan zorgen dat zij kunnen opgroeien in een schone wereld. Het zorgde er voor dat Dogger tientallen ‘high fives’ van de kinderen in ontvangst mocht nemen.

Op het schoolplein stond de’Mooi Schoon bus’ van ROVA. Een bus vol veiligheidshesjes, handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken. Kortom alles wat nodig was om het schoolplein en een deel van de buurt weer netjes schoon te maken. Na afloop van de opruimactie heeft de ROVA de volle vuilniszakken meegenomen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button