Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

‘Laurus-sportprijs’ voor Freddy Eikelboom

Zwolle – Freddy Eikelboom heeft zaterdag tijdens het SportGala Zwolle uit handen van Teun Bouwhuis, sportbestuurder van het jaar 2015, een Laurus-sportprijs in ontvangst mogen nemen. De Zwolse sportbestuurder kreeg de onderscheiding op voorspraak van SportGala-juryvoorzitter en wethouder René de Heer, jurysecretaris Nico Rienks en jurylid Mariska Pekkeriet (juridische expertise) als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Zwolse sport.

Duizendpoot Eikelboom zet zich als voorzitter van WRZV Zaalvoetbal al jarenlang op zeer gepassioneerde wijze in voor het zaalvoetbal in Zwolle. Hij bindt jong en oud aan zijn vereniging en ook gaat de gehandicaptensport hem aan het hart. Hij kreeg het binnen de WRZV voor elkaar om vele Zwollenaren aan het sporten te krijgen, de groei van de interne competities als mooi voorbeeld. Daarnaast loopt de zaalvoetbalagenda over van activiteiten, waarbij nadrukkelijk wordt ingezet op de jeugd. Kenmerkend voor de denkwijze van Eikelboom, die altijd zijn oog op de Zwolse jeugd heeft gehouden. Naast zijn verdiensten binnen het zaalvoetbal is Eikelboom ook actief voor voetbalvereniging WVF, waar hij al meerdere jaren voorzitter van de technische commissie is.

Een grote voorliefde heeft Freddy Eikelboom voor PEC Zwolle. Als 8-jarig jongetje was hij al in het stadion te vinden en het PEC-virus heeft hij overgedragen op zijn hele gezin. Met beide zoons is hij bij zo’n beetje iedere wedstrijd te vinden, uit en thuis. Sinds 2014 is Eikelboom voorzitter van Supportersclub PEC Zwolle, die bestaat uit ruim 3.000 leden. Met zijn passie voor de club en voor mensen is hij één van de grote aanjagers achter de supportersclub en een aanspreekpunt voor alle fans van de Zwolse club. Iedereen kent de beelden waarop Eikelboom te zien is tijdens de bekerfinale tegen Ajax. Het enthousiasme is typerend voor de Zwollenaar, die zich niet alleen op sportief gebied inzet voor de stad. Zo was hij actief als raadslid en is hij ook regelmatig druk in de weer voor de minima in de stad.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button