Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Later deze week opnieuw sneeuw mogelijk

Zwolle- De winter is nog maar net verdreven of hij lijkt alweer terug te komen. Weerplaza verwacht in de loop van donderdag buien met sneeuw en natte sneeuw. Vrijdag, zaterdag en mogelijk ook zondag worden opnieuw sneeuwbuien verwacht. Doordat we op de rand van de koude lucht zitten, verwacht het Hilversumse weerbureau dat de verschillen groot kunnen worden in het land.

Afgelopen zaterdag werd de winter met ijzel en lichte sneeuwval uit ons land verdreven. De dooi-inval ging gepaard met honderden ongelukken. Of het komende winterweer opnieuw tot grote problemen leidt, is nu nog onzeker. “IJzel is zeer verraderlijk omdat je niet goed ziet waar het glad is, bij sneeuw hebben we dat probleem niet. Bovendien gaat er waarschijnlijk niet overal sneeuw vallen. Op dit moment gaan we wel uit van hinder voor al het verkeer, maar hoe ernstig dat wordt, zal de komende dagen duidelijk worden.”, aldus meteoroloog Michiel Severin.

Aanstaande woensdag verwacht Weerplaza nog temperaturen van 7 tot plaatselijk 10 graden, wel waait het dan stevig en maakt de wind het voor het gevoel kouder. Donderdag passeert er een regenzone, waarna met een forse noordwestenwind polaire lucht over ons land wordt geblazen. De talrijke buien gaan in de loop van de donderdagmiddag en -avond steeds vaker over in natte sneeuw en sneeuw. In enkele regio’s kunnen meerdere centimeters sneeuw vallen, genoeg voor echte sneeuwpret en daarmee ook genoeg om vertragingen in het verkeer te veroorzaken.

Vrijdag, zaterdag en zondag blijft het wisselvallig weer. Op de grens van koude en zachte lucht valt er soms regen en soms sneeuw of natte sneeuw. Hoeveel centimeter er uiteindelijk valt en in welke regio, hangt af van de exacte koers van de neerslaggebieden en de daarbij behorende temperatuur.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button