Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal wint 1e halve finaleduel van Orion met 3-1

Landstede Volleybal heeft vanmiddag in Zwolle het eerste halve finaleduel tegen Orion uit Doetinchem gewonnen met 3-1 (22-25, 25-19, 25-16, 25-21). Er waren meer dan 600 bezoekers op de wedstrijd afgekomen.

Orion wist de eerste set binnen te halen door goede services en de passing. In de tweede set kon het team uit Doetinchem wat minder druk leggen bij Landstede waardoor Landstede beter kon gaan spelen. Op een gegeven moment maakte Orion iets meer fouten en moesten ze het onderspit delven. In de daaropvolgende set was Landstede heer en meester en verliest Orion met 9 punten.

In de laatste set stond in eerste instantie Landstede achter met 6-12 tot Steven Eertman aan service kwam. Hij wist het op 12-12 te brengen. Door de goede reeks opslagen kreeg Landstede kansen om blok en verdediging te spelen en een aanvalsfout bij Orion af te dwingen.

Wat uiteindelijk resulteerde in een 3 – 1 overwinning op Orion. Aanstaande woensdag wordt de return gespeeld in Doetinchem.