Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal verlengt met viertal

Landstede Volleybal is met vier spelers van de huidige selectie tot overeenstemming gekomen over contractverlenging. Het gaat om Wessel Blom (21), Dennis Borst (23), Steven Eertman (25) en Frits van Gestel (22). Het viertal is dus ook komend volleybalseizoen te zien in Zwolle. Datzelfde geldt voor captain Frank Lubberts (24), wiens contract nog een jaar doorloopt.

Beste club van Nederland

“Wij zijn erg blij dat deze jongens bij ons blijven spelen. Met dit vijftal leggen wij bovendien een goede basis voor het team van volgend seizoen”, stelt Edwin van den Broeke, manager Landstede Volleybal. Van den Broeke voert in de komende periode nog gesprekken met de andere spelers van de huidige selectie en hoopt dat er meer spelers zullen bijtekenen. De kersverse internationals Dennis Borst en Frits van Gestel hoefden in ieder geval niet lang na te denken toen zij een nieuw contract kregen voorgeschoteld. “Landstede Volleybal is de beste club van Nederland en het bevalt mij hier prima”, zegt de 23-jarige Borst, die in de toekomst nog wel een keer de stap naar het buitenland hoopt te maken.

“De focus ligt nu volledig op de finale om de landstitel en daarna begint het avontuur bij Oranje. Dus ik zal daardoor iets langer doen over mijn studie, maar die verwacht ik in het najaar af te ronden”, aldus de middenman, die tevens blij is met het aanblijven van coach Redbad Strikwerda en assistent Thijs van Noorden bij Landstede Volleybal. “Ik wil mij als speler in Zwolle graag verder ontwikkelen. Zeker in tactisch opzicht.” Om nagenoeg dezelfde redenen als Dennis Borst heeft ook Frits van Gestel zijn krabbel gezet onder een nieuw contract. “Ik ben er heel blij mee, want ik heb het bij Landstede Volleybal prima naar mijn zin”, vertelt de 22-jarige libero.

“Natuurlijk heb ik wel de ambitie om ooit in het buitenland te spelen, maar dat is op dit moment niet reëel. Zeker gezien mijn positie, want bij elke club speelt vaak maar één libero. En over het algemeen spelen er bij clubs in bijvoorbeeld België en Duitsland libero’s uit eigen land, dus de kansen zijn klein.” Met Landstede Volleybal wil Van Gestel volgend seizoen opnieuw om de prijzen spelen. “Het is nu echter eerst zaak om de belangrijkste prijs van dit seizoen te pakken. Verder hoop ik dat we volgend seizoen een paar rondes verder kunnen komen in de Europacup. Al blijft dat ook sterk afhankelijk van de loting”, aldus de Landstede-libero.

Na de thuiszege van afgelopen weekend staat voor Landstede Volleybal woensdagavond in Groningen de tweede wedstrijd in de finale-serie (best of five) om de landstitel op het programma. Als de ploeg van coach Redbad Strikwerda opnieuw weet te winnen, dan krijgt het zondag 26 april de mogelijkheid om de landstitel te grijpen. De derde wedstrijd van de finale-serie begint zondag om 14.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button