Nieuws uit ZwolleSportVolleybal

Landstede Volleybal trekt Rutger Zoodsma aan

Landstede Volleybal heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Rutger Zoodsma. De 19-jarige middenman komt over van Abiant Lycurgus. In het shirt van de Groningse eredivisionist maakte de talentvolle volleyballer twee jaar geleden zijn debuut op het hoogste niveau. Eind april speelde Zoodsma nog met Lycurgus in de finale van de strijd om de landstitel tegen zijn nieuwe club.

“Ik ben blij met deze nieuwe stap”, zegt de geboren Fries, die lang heeft nagedacht over de switch van Groningen naar Zwolle. “Lycurgus en Landstede Volleybal zijn natuurlijk de twee topteams van Nederland, dus het was wel lastig om een keuze te maken. Maar ik denk dat een nieuwe omgeving en andere trainers op dit moment goed voor mijn ontwikkeling is. Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat Redbad Strikwerda een betere speler van mij kan maken.” Net als bij Lycurgus wil Zoodsma ook bij Landstede om de prijzen spelen. “Ik wil heel graag landskampioen worden en met welke club maakt mij eigenlijk niet uit”, stelt de 2.05 meter lange middenman, die uitkijkt naar het nieuwe volleybalseizoen. “Ik hoop dat we met het team verder kunnen doorgroeien en wil daar persoonlijk graag heel veel energie in stoppen.”

Bij de drievoudig landskampioen krijgt Rutger Zoodsma na de zomer het shirt met rugnummer zeven, dat de afgelopen twee seizoenen in het bezit was van Fabian Dossett. “Het afgelopen jaar had ik bij Lycurgus ook nummer zeven en dat voelde prima. Bovendien ben ik in de zevende maand geboren, mijn broer is jarig op 7 juni en mijn vader had vroeger ook nummer zeven”, aldus de enthousiaste volleyballer, die in de toekomst ooit in de Italiaanse competitie wil gaan spelen. “Italië is mijn droom, maar daarvoor is mijn ontwikkeling in de komende jaren van groot belang.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button