Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal ontvangt erepenning voor topprestaties

Burgemeester Henk Jan Meijer reikte woensdagmiddag  3 juni 2015 de erepenning van de gemeente Zwolle uit aan (coach Redbad Strikwerda van) het herenteam van Landstede Volleybal. Dit gebeurde tijdens de Kampioensreceptie in de Businesslounge van het Landstede Sportcentrum. Aansluitend werd het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle getekend door spelers en stafleden. Het team ontvangt de penning als blijk van waardering voor de totale prestaties van de volleybalclub.

3x Landskampioen

De club presteert al jaren achter elkaar op het hoogste niveau en wist aan het eind van het seizoen 2014-2015 voor het tweede achtereenvolgende jaar de Triple op haar naam te schrijven.
Op 28 september 2014 werd de eerste hoofdprijs van het seizoen 2014-2015 in de wacht gesleept; de Supercup. Na een zinderende finale tegen Abiant Lycurgus won Landstede Volleybal op 22 februari 2015 in vier sets de Nationale Beker. Het prachtige seizoen werd 26 april 2015 afgesloten met het Landskampioenschap. In eigen huis won de club in drie sets wederom van Abiant Lycurgus. En daarmee was tweemaal de Triple een feit, voor het eerst in de 24-jarige clubgeschiedenis.
Landstede Volleybal heeft een gedegen basis gelegd en de top bereikt. Het is een club die in Zwolle en de regio gedragen wordt door jong en oud. De club is een geweldige ambassadeur van de stad en een bindende factor in de Zwolse samenleving die voor grote saamhorigheid zorgt.

Erepenning galerij

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Landstede Volleybal telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 30 nog levende personen en/of organisaties. Onlangs nog ontving Niek van der Sprong, organisator van het Bevrijdingsfestival Overijssel en het Stadsfestival, de erepenning.

De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button