Landstede MBO wint goud kookwedstrijd Turkije: Zeven medailles op Gastro Erasmus Kookwedstrijden
Manavgat, Turkije / Zwolle – Een sensationele prestatie van drie studenten van Landstede MBO heeft de Gastro Erasmus Kookwedstrijden in het Turkse Manavgat (4-6 april 2025) opgeschud. Tussen ruim 90 jonge culinaire talenten uit veertien landen behaalden Nanouk Slager, Kris Hoorn en Sem Linthorst maar liefst zeven gouden medailles. Deze overwinningen onderstrepen het hoge niveau van de Nederlandse horecaopleiding op internationaal vlak.
De Gastro Erasmus Kookwedstrijden Landstede MBO werden een waar succesverhaal. Dit initiatief van het Erasmus+ programma, dat jonge koks de kans biedt hun talent te tonen op een internationaal podium, zag de studenten van Landstede MBO excelleren. Hun deelname werd mede mogelijk gemaakt door dit Europese uitwisselingsprogramma.
Zeven gouden medailles Landstede MBO Turkije: Individueel succes
De tweedejaarsstudent Leidinggevende Keuken, Nanouk Slager, imponeerde door goud te winnen met zowel haar verfijnde hoofdgerecht als haar smaakvolle pastagerecht. Kris Hoorn, derdejaarsstudent Zelfstandig Werkend Kok, veroverde eveneens goud met zijn creatieve hoofdgerecht en verrassende dessert. Sem Linthorst, in opleiding tot Leidinggevende Keuken, toonde zijn culinaire vaardigheden door de gouden plak te bemachtigen bij het visgerecht en het dessert.
Teamgoud als kers op de taart
De ultieme bekroning kwam in de teamopdracht, waar het Landstede-team gezamenlijk goud won. De jonge koks Landstede MBO winnen in Turkije door een perfect menu neer te zetten, bestaande uit een smaakvol voorgerecht, een innovatief hoofdgerecht en een verleidelijk dessert.
“We waren goed voorbereid”: Sleutel tot succes
Sem Linthorst blikt terug op de competitie: “De internationale kookwedstrijd Turkije Landstede MBO bestond uit vier individuele onderdelen en de teamwedstrijd op de laatste dag. We werkten met lokale Turkse ingrediënten en kregen de vrijheid onze gerechten zelf te ontwikkelen. Dankzij wekenlange proefkooksessies op school en de uitstekende begeleiding van onze docenten waren we optimaal voorbereid.”
Erasmus+ kookwedstrijd als springplank voor culinaire talenten
De Gastro Erasmus Kookwedstrijden hebben als doel om jonge koks Landstede MBO winnen in Turkije en andere Europese talenten samen te brengen en hen waardevolle internationale ervaring op te laten doen. Het overweldigende succes van Nanouk Slager, Kris Hoorn en Sem Linthorst benadrukt het potentieel van de Nederlandse culinaire jeugd en de kwaliteit van het onderwijs binnen Landstede MBO op het internationale toneel. Deze culinaire prestatie Landstede MBO Turkije zal ongetwijfeld een inspiratie zijn voor toekomstige generaties studenten.