BasketbalKabelkrantLandstede HammersNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers winnen ruim van Apollo Amsterdam

Eerste scores voor jeugdspeler Dion Turpijn

Zwolle – De Landstede Hammers hebben in Amsterdam met ruime cijfers van Apollo gewonnen. In de karakteristieke Apollohal stond na vier kwarten een score van 77-105 op het scorebord.Het was alweer de vierde zege op rij voor de Hammers in de Dutch Basketball League. door de overwinning staan ze nu op een gedeelde tweede plaats 2 punten achter koploper Leiden.

[Tekst, interviews en beelden: ©Wouter van der Maden / RTV Focus, in het interview hoort u reacties van Dion Turpijn, captain Nigel van Oostrum en coach Herman van den Belt.]

Na vier speelrondes wachtte Apollo nog altijd op de eerste zege. Twee weken geleden stapte coach Laki Lakner op en nam Edwin van der Hart het stokje van hem over met een duidelijke visie: teambasketbal met een goede verdediging als startpunt. Daar liepen de Hammers zaterdagmiddag ook tegenaan. De punten werden niet cadeau gedaan en net als vorige week in de wedstrijd tegen Basketball Academie Limburg kregen de Hammers een paar knappe driepunters tegen.

Lang bleef Apollo, dat de ervaren Sergio de Randamie moest missen, in het spoor van de Hammers door het verschil rond de tien punten te houden (14-24 na het eerste kwart, 38-48 na het tweede kwart). Aan het einde van het derde kwart begon Zwolle echt uit te lopen en zette na een halfuur spelen een stand van 54-73 op het scorebord.

In het laatste kwart kwam Apollo er niet meer aan te pas. Jeugdspeler Dion Turpijn kon in de laatste minuten van de wedstrijd debuut maken in de Dutch Basketball League. Dat deed hij niet onverdienstelijk, zijn eerste driepuntschot was meteen raak. Twee vrije worpen van Jerom Oude Aarninkhof bepaalden vervolgens de eindstand: 77-105.

Hoewel Landstede niet de makkelijkste middag had, boekte de regerend landskampioen in een prima wedstrijd een ruime overwinning op Apollo Amsterdam. De twee punten konden dus mee naar Zwolle, daarmee noteert Landstede 8 punten uit 5 wedstrijden, evenveel als Den Helder Suns en Donar Groningen. Alleen Leiden bleef zaterdag ongeslagen en staat met 10 punten nog steeds bovenaan de ranglijst. Donderdagavond spelen de Landstede Hammers om 19:30 tegen Aris Leeuwarden in het Landstede Sportcentrum.

Topscores: Yasiin Joseph (20), Jhonathan Dunn (16) en Jozo Rados (13).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button