BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers rekent af met de Suns

Zwolle – Landstede Hammers heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Den Helder Suns met 71-93 gewonnen. Vanaf het eerste moment waren de Hammers de bovenliggende partij en dat resulteerde in een zorgeloze zege.

DEN HELDER SUNS
71
93
LANDSTEDE HAMMERS

Het is vanaf het eerste moment duidelijk dat Landstede Hammers zaterdagavond op een missie is. Na zo’n halve minuut spelen levert Ralf de Pagter met een voor hem zeldzame dunk de eerste score van de avond af en daarmee ook direct een signaal. De Hammers zijn niet van plan cadeautjes uit te delen en dat resulteert in de eerste tien minuten al in een keurige voorsprong. De driepunters van Dragos Diculescu, Felix Terins en Coen Stolk vallen, Boyd van der Vuurst de Vries scoort net voor de buzzer heel doordacht, en mede daardoor is het na het eerste kwart 17-27.

Controle

Ook in het tweede kwart controleren de Hammers de wedstrijd. Vanaf 23-34 volgt er een 0-8 run, die achteraf gezien beslissend zou zijn voor de wedstrijd. Diculescu dropt een bommetje, de altijd hardwerkende Roel van Overbeek scoort en ook Stolk doet met een driepunter een duit in het zakje. Het is 23-42 als de thuisploeg weer iets terugdoet, maar het verschil van om en nabij de twintig punten blijft in het vervolg van de wedstrijd staan. Wederom een score van Stolk is het slotstuk van de eerste helft, goed voor een 32-52 ruststand.

De Hammers komen daarna niet meer in de problemen. Kwam er in de voorgaande wedstrijden bijna traditiegetrouw nog wel een inzinking voorbij, die blijft nu uit. In het derde kwart wordt de voorsprong nog iets uitgebouwd en in het vierde kwart stokt het delen van de bal een beetje, maar het is al met al ruim voldoende om de marge van dik twintig punten in stand te houden. Van der Vuurst de Vries is met 23 punten (drie driepunters) de topscorer van de dag, terwijl De Pagter zichzelf naar een double-double sleurt. Hij komt tot twaalf punten en tien rebounds. De vierde zege op rij is een feit.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Den Helder Suns.