BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers contracteert Arnaldo Toro Barea

Zwolle – Landstede Hammers heeft Arnaldo Toro Barea aan de selectie toegevoegd. De 25-jarige Puerto Ricaanse center speelde afgelopen seizoen op het hoogste niveau in Finland en kwam daarna in de zomer nog uit in zijn vaderland. Toro Barea is tweevoudig Puerto Ricaans international.1

Toro Barea speelde vier jaar lang college voor de George Washington Colonials, waarna hij ook nog een jaar uitkwam voor St. John’s Red Storm. In 2021 zette Toro Barea voet op Europese bodem, om zijn professionele loopbaan te beginnen bij het Finse BC Nokia. Bij die ploeg kwam hij in 29 gespeelde wedstrijden tot 13.6 punten per wedstrijd, terwijl hij een gemiddeld aantal rebounds van 17 per wedstrijd liet noteren. Na zijn jaar in Finland speelde hij in de zomer nog zeventien wedstrijden voor het Puerto Ricaanse Cariduros de Fajardo.

“Het is mooi dat we op korte termijn een center aan onze selectie kunnen toevoegen”, zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager van de Hammers. “We zijn blij met de komst van Arnaldo, die in Finland heeft laten zien wat hij voor ons kan betekenen. Hij is sterk onder de basket, betrouwbaar en brengt met zijn mentaliteit energie met zich mee. We kijken uit naar een fijne samenwerking.”

Bron
Landstede Hammers

Gerelateerde artikelen

Back to top button