KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Landstede biedt extra onderwijs met Vakantieschool

Zwolle – Landstede biedt leerlingen en studenten ook in de herfstvakantie weer extra onderwijs aan door middel van de Vakantieschool. Het is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo), mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen.

De Vakantieschool wordt gehouden aan het Rechterland in Zwolle, ingang Sportcentrum. Daar krijgen leerlingen en studenten van Landstede in de ochtend van 10.00 tot maximaal 13.00 uur extra ondersteuning van diverse docenten in de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

In Zwolle is de Vakantieschool van maandag 17 tot en met donderdag 21 oktober. In Harderwijk, op de Landstede locatie aan het Westeinde, is dat van maandag 24 tot en met donderdag 28 oktober.

Leerbehoefte vragen

“Als leerlingen en studenten zich aanmelden, vullen ze hun leerbehoefte in. Voor de start van de Vakantieschool worden ze gebeld en vragen we dat nog een keer gedetailleerd na. De een wil graag de Nederlandse grammatica beter begrijpen, de ander heeft wat meer moeite met bepaalde rekenonderwerpen. Ook zijn er leerlingen of studenten die nog steeds kampen met achterstanden uit de coronatijd of zich extra willen voorbereiden op hun examen, vervolgopleiding of proeve van bekwaamheid”, legt de Zwolse coördinator Klazien Steen-Jansen uit.

Gezellige manier

“Kortom, met de Vakantieschool bieden we zoveel mogelijk onderwijs op maat aan en dat doen we op een leuke manier.”

“We doen het op een leuke en ontspannen manier”Coördinator vakantieschool Klazien Steen-Jansen

 

“Daarbij zorgen we ook zoveel mogelijk voor dat vakantiegevoel. Zo is er koffie, thee, water en wat lekkers. Ook is er ruimte voor buitenactiviteiten en we sluiten de Vakantieschool altijd samen op een gezellige manier af.”

Leerlingen en studenten kunnen kiezen voor bepaalde ochtenden in de klas. Het advies is wel om meerdere keren te komen. Wie geconcentreerd en op eigen tempo voor zichzelf wil werken, kan ook bij de Vakantieschool terecht. Na afloop ontvangen leerlingen en studenten een certificaat en wordt er een verslagje gemaakt.

Gratis onderwijs

Voor leerlingen (vo) en studenten (mbo) van Landstede is de Vakantieschool gratis. Wie op een andere vo school of mbo zit, maar toch graag gebruik wil maken van de Vakantieschool, is van harte welkom, maar betaalt € 50,- per dag.
Aanmelden voor iedereen gaat via de website van Landstede: www.vakantieschoolzwolle.nl. Dat kan tot uiterlijk maandag 10 oktober. Op de site staat ook meer info over de Vakantieschool. “Het is belangrijk om je tijdig aan te melden. Anders is een plek namelijk niet gegarandeerd”, aldus Steen-Jansen tot slot.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren