BasketbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Landstede Basketballers moeiteloos naar halve finale

Landstede Basketbal heeft zich dinsdagavond moeiteloos geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Op bezoek bij Binnenland uit Barendrecht keken de Zwollenaren in het begin nog wel tegen een achterstand aan, maar in het vervolg liet Landstede geen spaan heel van de tegenstander: 43-88. Aan Zwolse zijde maakte Jaouad Darib zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht.

Met guard Leon Williams de gehele wedstrijd aan de kant had Landstede Basketbal dinsdagavond geen kind aan Binnenland. De ploeg die normaal gesproken uitkomt in de promotiedivisie nam in het eerste kwart nog wel een 10-5 voorsprong, maar aan het einde van de eerste tien minuten had Landstede de boel, in ieder geval qua score, weer op orde. De formatie nam een 15-21 voorsprong en die marge werd in het vervolg van de ontmoeting verder en verder uitgebreid. In het tweede kwart toonden de Zwollenaren nog meer hun dominantie en liepen zelfs uit naar een verschil van achttien punten: 22-40.

Ook na de rust bleef Landstede Basketbal de baas en had Binnenland niets in de melk te brokkelen. Na het derde kwart zag trainer Herman van den Belt een 33-69 tussenstand op het scorebord en daar bleef het niet bij. In het vierde en laatste kwart maakte Landstede nog negentien punten, terwijl de thuisploeg niet verder kwam dan tien. Het zorgde voor een 43-88 eindstand, waardoor de Zwollenaren zeker zijn van een plaats in de halve finale. Door de ruime zege komt de eventuele return in Zwolle namelijk te vervallen en voegt Landstede zich bij de laatste vier ploegen in het bekertoernooi. Tegenstander in de halve eindstrijd wordt de winnaar van de kwartfinale tussen SPM Shoeters en BSW.