BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Landstede Basketbal contracteert Olaf Schaftenaar

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Olaf Schaftenaar. De 23-jarige forward van 2.08 meter en 102 kilogram had getekend bij het Spaanse Huesca (LEB Gold), maar raakte geblesseerd en moest daarom vertrekken. Hierdoor kreeg de Zwolse eredivisionist de kans om Schaftenaar in te lijven.

De afgelopen jaren speelde Olaf Schaftenaar in Amerika bij Oregon State (Division 1 NCAA), waar hij onder meer heeft samen gespeeld met Joe Burton (Landstede-speler in het seizoen 2014-2015). Met Oregon State haalde Schaftenaar in het afgelopen seizoen het National Tournament, waarin hij kwam tot gemiddeld ruim zes punten, drie rebounds en anderhalf assists per wedstrijd. “Olaf kennen we nog van zijn periode in het Nederlands team U18”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die het jeugdteam destijds samen met Landstede-coach Herman van den Belt coachte. “Olaf is een goede, intelligente speler die goed kan schieten. Ik ben hem altijd blijven volgen en heb regelmatig wedstrijden van hem gezien. Wij wilden hem er eigenlijk in de zomer al graag bij hebben, maar hij koos voor een Europees avontuur in Spanje. Dat dit niet goed voor hem uitpakte is voor hem vervelend. Uiteraard zijn wij er blij mee dat hij nu bij ons is”, aldus Van Bergen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button