EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Landelijke stakingsdreiging in streekvervoer; geen Syntus bussen en Keolis treinen vanaf maandag

Zwolle – De vakbonden hebben een grote landelijke staking aangekondigd in het streekvervoer. Vanaf maandagochtend 25 juni wordt er landelijk en voor onbepaalde tijd gestaakt. Voor de regio Zwolle betekent dit dat er geen stads- en streekbussen rijden van Syntus en dat het Kamperlijntje en dat er op de trajecten  Zwolle – Enschede geen Keolis treinen rijden. De Vechtdallijn van Arriva rijden wel gewoon.

Enorme hoge werkdruk

De bonden zetten in op duidelijk afspraken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV. Het is niet de eerste keer dat er wordt gestaakt in het streekvervoer.

Paula Verhoef, eerste onderhandelaar van FNV: ” Werkgevers in het streekvervoer volharden in hun onwil om duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV. Daarmee kiezen zij zelf voor een verharding van de acties in het streekvervoer’.

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: ‘Werkgevers nemen ons na vele stakingsdagen, landelijk en regionaal, nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk.’

Of het definitief doorgaat moet deze week blijken. De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button