VoorpaginaWeer

Laatste onvervalste winterdag

Weerbericht door Jelle Muller

Weerbericht voor 2 maart 2018
Zwolle – Vandaag begint deze dag droog met veel ruimte voor de zon. Het is wederom ijzig koud met een graad of 9 onder het vriespunt en met een meest matige oostenwind voelt het ijzig aan.

In de middag neemt de bewolking langzaam wat toe op nadering van een front, ver naar het zuiden in Nederland. Dit zorgt bij ons dus voor meer wolken en uiteindelijk een maximumtemperatuur van 0 of -1 graden. Er kan waarschijnlijk nipt een derde ijsdag op genoteerd worden. Tevens is het de laatste dag dat er gemakkelijk op de ijsbanen en andere goed schaatsbare plekken kan worden geschaatst. Het is namelijk nog een onvervalste winterdag. Ook ’s avonds zijn de schaatscondities voor op de ijsbanen perfect met een temperatuur die in de nacht naar zaterdag toch weer richting de -4 of -5 graden gaat. Hierbij kan er af en toe wat lichte sneeuw vallen, met name vanaf de late avond. Wellicht treedt er wat dekvorming op, ongeveer tot 1 centimeter.

Zaterdag overdag kan er eerst nog veel worden geschaatst door de echte liefhebbers maar overdag loopt de temperatuur rap op. Het is onzeker hoe het precies uitpakt maar het lijkt in onze omgeving een graad of 1, misschien 2 te worden. In de nacht naar zondag volgt wederom vorst maar kouder dan -3 graden wordt het niet. Daarna is het gebeurt met de vorst en gaan we overdag richting de 7 graden. In de nacht kan het met temperaturen rond het vriespunt nog lang glad blijven.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button