112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Laagvliegende Hercules toestellen over Zwolle voor ‘Falcon Leap’

Zwolle – Twee Hercules vliegtuigen scheerden dinsdagmiddag over het westelijk deel van Zwolle. De laagvliegende kisten, die door menig Zwollenaar zijn gespot, maken onderdeel uit van de oefening ‘Falcon Leap’ van de Koninklijke Luchtmacht.

Aan deze internationale parachutistenoefening doen 750 militairen uit 12 verschillende landen mee. Tussen 6 en 17 september vliegen daarom diverse militaire transportvliegtuigen laag over. Met onder andere Hercules transportvliegtuigen worden parachutisten en vracht door de lucht vervoerd. Ook het droppen van vracht is een onderdeel van de oefening.

Aan ‘Falcon Leap’ doen vliegtuigen uit Frankrijk, Duitsland, Bulgarije, Italië, Verenigde Staten, Polen, Tsjechië, Portugal, Groot-Brittannië, Griekenland, België en Nederland mee. Met de oefening willen de NAVO-bondgenoten de eigen luchtlandingsoperaties beter laten integreren.  

Meer informatie over de oefening is hier te vinden.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button