AssendorpBouwNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Kynologenclub Zwolle krijgt nieuw gebouw van ProRail

Zwolle – ProRail is vanaf 2013 begonnen met de planstudie naar de “Spooruitbreiding Zwolle Herfte”. Bij de verdere uitwerking van dit plan om de sporen van twee naar vier sporen te verdubbelen, werd al snel duidelijk dat het clubgebouw van de Kynologenclub Zwolle te dicht bij het toekomstige extra spoor kwam te staan. Reden voor ProRail om snel met de 800 leden tellende Kynologenclub in gesprek te gaan.

Het clubgebouw van de vereniging staat op het terrein aan de Anthony Fokkerstraat op Marslanden B achter Tuinland en direct langs de spoorlijn richting Meppel. De spoorbeheerder had begrip voor de lastige positie van de kynologenclub, maar de club had daarentegen ook begrip voor de spooruitbreiding.

Gezamenlijk zijn partijen tot een mooie oplossing gekomen. Er komt een nieuw clubgebouw dat op voldoende afstand van het toekomstige spoor staat. Het wordt een energiezuinig gebouw met zonnepanelen zodat de club haar eigen stroom kan opwekken. Hierdoor kan de club nog vele jaren op dit terrein blijven. Met het heien van palen werd deze week de start van de bouw van het nieuwe clubgebouw ingeluid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button