CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

KWF stopt met Samenloop voor Hoop door hoge organisatiekosten

Zwolle – Dinsdag heeft het KWF besloten definitief te stoppen met de Samenloop voor Hoop. Sinds 2006 kunnen teams meedoen aan een 24-uur durende wandelestafette waarmee ze geld ophalen voor het KWF. Ook in Zwolle werd jaarlijks een lokale Samenloop voor Hoop georganiseerd in Park de Wezenlanden. Maar door de hoge organisatiekosten heeft KWF besloten om definitief te stoppen met de Samenloop evenementen in heel het land. “Met pijn in ons hart”, laat KWF weten.

“We begrijpen dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen. Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt.”, aldus KWF

De reden dat KWF Samenloop voor Hoop stopzet heeft alles te maken met de pandemie. : Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden.”, vertelt het Kankerfonds. Het was al langer bekend dat de Samenloop relatief veel investering vraagt. Ook na de pandemie zal KWF het evenement niet meer opstarten. Het is dus definitief.

“We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar voor alles wat zij voor de Samenloop hebben gedaan. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button