KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleWestenholte

Kunst voor iedereen in De Cultuurschuur!

Zwolle – Esther Rooseboom van Travers Welzijn, samen kunstenaar Martijn Bakker van Atelier Wonderdelen willen de leegstaande schuur in het Stinspark in Westenholte omdopen tot cultuurschuur. Weet u het nog? Afgelopen jaar werd Westenholte ondergedompeld in creativiteit!
Onder andere gedichten van wijkbewoners verschenen door de hele wijk en in december bevolkten kunstzinnige kerstbomen van fietsenwielen, gemaakt door Westenholtse kinderen, een aantal prominente plekken van de wijk.

Het initiatief hiervoor kwam van Esther Rooseboom van Travers Welzijn, samen kunstenaar Martijn Bakker van Atelier Wonderdelen. Wat ze zagen leerde ons dat er enorm veel (soms verborgen) talent in deze mooie wijk zit!
Hierdoor merkten ze dat de tijd rijp is voor meer mogelijkheden om kunst in de wijk een boost te geven. Zeker nu corona veel onzekerheid met zich mee brengt en ons sociaal meer uit elkaar haalt, is een ontmoetingsplek waarbij kunst en contact centraal staat meer dan welkom. Waar? Natuurlijk op een centrale plek in Westenholte, die wel wat aandacht kan gebruiken! De schuur van de Stinsweide staat momenteel leeg, in afwachting van de grote veranderingen in het park. Dit is een mooie gelegenheid om de schuur tijdelijk om te dopen tot cultuurschuur!

Voor wie?

De cultuurschuur is er voor volwassenen die een zetje kunnen gebruiken om kunstzinnig aan de slag te gaan. Voor buurtbewoners die, mede door corona regelgeving, sociale contacten missen en elkaar zouden willen inspireren. Voor mensen zoals iedereen, die creatieve dingen leuk vinden maar van een uitdaging houden om het naar een hoger niveau te tillen. Kortom, voor iedereen die creatieve en sociale ontmoetingen aan wil gaan in deze bijzondere tijd.

Door wie?

Tijdens openingsuren begeleid kunstenaar Martijn Bakker de deelnemers. Niet met het geven van een cursus, maar door zelf-ontdekkend aan de slag te gaan . Vanuit Travers is er, op de achtergrond, ondersteuning door welzijnswerker Esther Rooseboom.

Wanneer?

Een traject bij de cultuurschuur duurt ongeveer tien weken. Het eerste traject start eind april, het tweede na de zomervakantie. Ze zijn open op woensdagochtend en op vrijdagmiddag. Er is vanaf half april, op afspraak, de mogelijkheid om rond te kijken en kennis te maken.

Kosten?

Dankzij diverse fondsen zijn er geen kosten verbonden aan deelname

Interesse?

Wie meer wil weten of zich aanmelden, kan contact opnemen met Esther Rooseboom via e.rooseboom@travers.nl / 06-24814283 of met Martijn Bakker via wonderdelen@yahoo.com / 06-81391075 of kijk op de Facebook pagina

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren