Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Kuchschermen pas vanaf oktober in bussen; achterinstap blijft voorlopig nog

Zwolle – De kuchschermen in de Syntusbussen laten nog even op zich wachten. Vanaf begin oktober zullen de eerste plexiglasschermen verschijnen in de bussen die in de regio Zwolle rijden. Tot die tijd moeten de passagiers via de achteringang instappen.

“Dit heeft alles te maken met de levertijd van deze schermen. Ze zijn moeilijk te krijgen op dit moment”, laat Keolis via de woordvoering weten. “Ook is het nog maar de vraag of de plexiglasschermen in alle bussen komen”.

Kuchschermen

Via OV-NL deed TNO, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. Het plaatsen van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. “Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in de bussen. Hoewel het nog even duurt voordat de schermen in onze bussen zijn geplaatst, zijn we blij dat we reizigers straks weer persoonlijk voor in onze bussen welkom kunnen heten.”

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button