112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kruising Willemskade – Emmawijk van 6 t/m 13 mei afgesloten

De kruising Willemskade – Emmawijk is van woensdag 6 mei t/m woensdag 13 mei aanstaande afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer. In die periode voert aannemer Roelofs B.V. op de kruising bouwwerkzaamheden uit. De kruising krijgt dan een geheel nieuwe inrichting. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Gedurende de wegwerkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via de Westerlaan, Stationsweg en Burgemeester van Roijensingel.

Het reconstructieproject Pannekoekendijk – Harm Smeengekade ligt op schema. Van woensdag 6 mei t/m woensdag 13 mei legt aannemer Roelofs het kruispunt Willemskade – Emmawijk opnieuw aan. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken heeft de gemeente een periode gekozen waarin de Zwolse basisscholen vrij zijn in verband met de meivakantie. Verkeersregelaars worden tijdens de bouwactiviteiten ingezet. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van riolering, fundering, asfalt, openbare verlichting en verkeerslichten. Meer informatie vindt men op ww.zwolle.nl/pannekoekendijk.

Auto

De omleidingsroute voor het autoverkeer loopt via de Westerlaan, Stationsweg en Burg. van Roijensingel. Automobilisten op de A28 vanuit Amersfoort/ Apeldoorn richting het Zwolse centrum worden verwezen naar de afritten Zwolle Centrum en Zwolle Noord. De Stationsbuurt-West en de parkeergarage Emmawijk zijn gedurende de aanleg van het kruispunt anders ontsloten. In plaats van de Emmawijk wordt nu verwezen naar de Westerlaan en de Parkstraat. Het eenrichtingsverkeer van de Parkstraat wordt in deze periode opgeheven, de weg is tijdelijk in twee richtingen te berijden. Het benedendek van de parkeergarage Emmawijk is door de bouwwerkzaamheden niet toegankelijk. Het bovendek van de parkeergelegenheid blijft toegankelijk.

Fiets

Tijdens de aanleg van het kruispunt wordt het fietsverkeer vanuit de Nieuwe Veerallee richting de binnenstad omgeleid via het kruispunt Westerlaan-Willemskade, Emmawijk en Burgemeester van Roijensingel.

OV

De bussen rijden gedurende de aanlegwerkzaamheden van het kruispunt een aangepaste route. Buslijnen 1, 2, 3, 10, 12 en 83 rijden door het centrum via de Eekwal, Jufferenwal en Buitenkant.

afsluiting kruispunt
afsluiting kruispunt
afsluiting kruispunt
afsluiting kruispunt
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button