Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Kringloopbedrijf Noggus&Noggus steunt actie ‘Wassen voor Nepal

De Noggus&Noggus kringloopbedrijven in Hasselt, Dalfsen, Ommen, Staphorst en Zwartsluis gaan de actie ‘Wassen voor Nepal’ van Seepje ondersteunen. Seepje is een 100 % biologisch fairtrade wasmiddel, op basis van schillen, wat geproduceerd wordt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De hoofdstad is verwoest. En laat dat nu net de woon- en werkplaats zijn van de Nepalese schillenboeren van Seepje.

Noggus & Noggus start op vrijdag 1 mei . Op die dag wordt 25 % van haar dagopbrengsten geschonken aan deze actie. Ook kunnen de klanten zelf geld doneren aan dit doel. Op alle toonbanken staan spaarvarkens.

Wereldwinkel, In Balans en Doepark Nooterhof

Niet alleen de kringloopbedrijven doen mee met de actie, maar ook andere onderdelen van Landstede Groep. De Wereldwinkel Zwolle, die alle Seepje producten verkoopt, doneert 5 euro van elk verkocht Seepje-product in deze periode aan de actie. En ook daar staan spaarvarkens, die geslacht worden voor het goede doel. In Balans Hasselt staat in het weekend van 9 en 10 mei op twee markten, de Molendag in Hasselt en het Voorzomerfeest van de Milieuraad Zwolle op de Nooterhof. Ook zij gaan 25 % van hun opbrengsten schenken aan Seepje. Ook Doepark Nooterhof in Zwolle ondersteunt de actie en zal in het Earthship een spaarvarken neerzetten. De actie loopt tot 10 mei.

Besteding geld

Noggus&Noggus is er van overtuigd dat het geld zo ook direct terecht komt bij de Nepalese bevolking. Seepje meldt op haar website (www.seepje.nl) dat ze tot op de cent inzichtelijk maken waarin Nepal het geld aan zal worden besteed. Noggus&Noggus zal dit overnemen op haar website www.noggusennoggus.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button