EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Krijgt het stadsstrand van Zwolle een ‘Gaudi’- of ‘Christo’achtige beachclub?

Zwolle – Krijgt het Rodetorenplein in Zwolle straks een stadsstrand met een Gaudi- of Christo-achtige uitstraling? Als het aan de gemeente Zwolle ligt wel. Het plein, dat nu al een paar zomers wordt gedomineerd door een stadsstrand van gestapelde zeecontainers, moet vanaf volgend jaar een iconische uitstraling krijgen. Wil jij het Stadsstrand uitbaten? Dat kan! Nieuwe exploitanten kunnen zich vanaf nu melden bij de gemeente Zwolle met een plan.

Horecagebouw in vorm kunstwerk

Potentiële exploitanten mogen zich uitleven op zo’n 930 vierkante meter aan strand inclusief gebouw. Zolang het maar een hip, creatief en jong concept wordt waarvoor mensen vanuit het hele land naar de stad komen. De gemeente heeft daar zelf ook wel ideeën over en ziet bijvoorbeeld een strandtent in de vorm van een groot kunstwerk wel zitten. En of dat nou een Gaudi of een Christo moet zijn? Het liefst ziet Zwolle een ontwerp vanuit de eigen creatieve sector in de stad.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Evenementen

Maar het draait niet alleen om horeca, stelt de gemeente. Het nieuwe stadsstrand moet een plek zijn waar van alles te beleven is, al dan niet in combinatie met het omliggende water. Dus moet de ondernemer ook nog een kei zijn in het organiseren van evenementen én sterker nog, het tolereren van evenementen. Want, zoals ieder jaar wordt de zomerkermis dwars over de strandtent heen gebouwd.

Zie je dit allemaal zitten en heb je een mooi plan dan kun je het stadsstrand huren voor drie zomers tussen 1 mei en 1 oktober. De portemonnee moet wel getrokken worden. Voor de standplaats- en terrasvergunning betaalt je voor één seizoen bijna 22 duizend euro aan de gemeente. En daar komen dan nog de normale exploitatiekosten bij zoals personeelskosten, inkoop en investeringen.

Interesse? Je kunt je plan indienen tot 24 oktober.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button