Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Krasse Knarrenhof komt aan de straat ‘Sloe’ op oude locatie Aa-bad

In de AA-landen wordt tussen de Eemlaan en de Scheldelaan, de straat met de naam Sloe toegevoegd. Op deze locatie wordt de Krasse Knarrenhof gebouwd op de oude locatie van het Aa-bad. De straatnamen in dit deel van de stad zijn ontleend aan rivieren en waters uit Zeeland. Sloe was een voormalig vaarwater tussen Walcheren en Zuid-Beveland.

 

Plein wordt toch pad

Het college van burgemeester en wethouders stelt daarnaast een naamswijziging voor. In Breemcamp is in 2009 de naam Van der Goes van Natersplein vastgesteld. Nu blijkt dat dit deel niet als plein wordt ingericht maar als een plantsoen met aan weerszijden paden. Aan deze paden komen in de toekomst woningen te liggen. Daarom wordt de naam gewijzigd in het Van der Goes van Naterspad.

Schellerdriehoek nu officieel

Tussen Zwarteweg, Grenslaan en Oude Deventerstraatweg ligt een groene zone die tot een aantal jaren geleden in beeld was als bouwlocatie: De Schellerdriehoek. Deze zone is uiteindelijk ingericht als een openbaar toegankelijk park. De Schellerdriehoek is vanaf nu de officiele naam voor dit park.

Gerelateerde artikelen

Back to top button