Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Koudste herfstnacht deze eeuw

Zwolle- De laagste temperaturen worden altijd rond zonsopkomst gemeten. De temperatuur is in De Bilt inmiddels gedaald tot -7,0 graden, en in Twente tot -8,4 graden. Op 10cm hoogte is de laagste waarde -12,2 graden geweest, ook op vliegbasis Twenthe. Glad is het vrijwel nergens, want er is sprake van droge kou. Slechts een enkele (metalen) brug zou glad kunnen zijn, aldus de meteorologen van Weerplaza.

Hoewel het de koudste herfstnacht van deze eeuw is, is er geen sprake van een recordkoude nacht. Op 29 november 1921 was het in De Bilt zelfs -15 graden en ook op 30 november 1921 vroor het met -15 graden.

De zon schijnt vandaag onafgebroken, van 8.23 uur tot 16.34 uur. Tijdens deze acht uur met zonneschijn weet de temperatuur op te lopen naar uiteindelijk 1 tot 4 graden, waardoor we kunnen spreken van een zonnige winterdag. Vanavond gaat het opnieuw overal vriezen, lokaal tot -6 graden, waarna later in de nacht vanuit het noorden wolken voor een (lichte) stijging van de temperatuur zorgen. Na een paar dagen met zachter weer neemt in het weekend de kans op nacht vorst weer toe.

Kaart: ©weerplaza.nl
Kaart: ©weerplaza.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button