112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Korpschef Erik Akerboom bijgepraat in Zwolle over milieudelicten

Verslag: ©Peter Denekamp

Zwolle – Korpschef Nationale Politie, Erik Akerboom, heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Team Milieu Oost Nederland en de Landelijke Milieukamer op het politiebureau aan de Koggelaan in Zwolle.

Milieucriminaliteit

De hoogste politiebaas werd dinsdagochtend bijgepraat over verschillende milieu-gerelateerde thema’s. Zo kwamen drugsdumping, illegale handel in grond en afval, subsidiefraude rondom biovergisting en vuurwerk aan bod als grote maatschappelijke problemen.

Dumpingen

Dumpingen komen tegenwoordig overal voor, in buitengebieden maar ook op industrieterreinen. Het verwijderen van het illegaal gestorte afval en indien nodig het saneren van de bodem kan de overheid, op zeer hoge kosten jagen. Zeker wanneer vloeistoffen zijn weggelekt en de bodem moet worden schoongemaakt.

Ivonne Seuters, teamchef Thematische Opsporing Oost-Nederland, benadrukt het grote ondermijnende karakter van milieudelicten: “Dumpingen komen steeds meer voor. Dit is slecht voor het milieu en gevaarlijk voor de omgeving. Burgers mogen direct 112 bellen wanneer zij zien dat mensen vaten of tonnen dumpen. We ontvangen bij deze spoedmeldingen graag de kentekens van betrokken voertuigen en beschrijvingen van personen”.

Grondeigenaar draait op voor de kosten

Wat veel mensen niet weten is dat de eigenaar van de grond bij illegale dumpingen opdraait voor de kosten. Dit gaat over het verwijderen van het gedumpte tot de sanering van de grond. Het aloude subsidiepotje van de overheid voor dit soort onkosten bestaat niet meer.

Foto: ©Team Milieu Oost Nederland – Bezoek Korpschef Erik Akerboom bij milieuonderdelen in Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button