Nieuws uit ZwolleSport

Korfbalvereniging Oranje Zwart neemt voortouw bij geven clinics op Zwolse basisscholen

Zwolle – Na het plaatsen van de eerste Korfbalboom bij basisschool De Ichthus, in januari, gaan een aantal trainers van Korfbalvereniging Oranje Zwart diverse clinics verzorgen op basisscholen in Zwolle. Alle groepen gaan tijdens de reguliere gymlessen, waar een vakleerkracht normaliter de lessen verzorgt, in de maand maart uitgebreid de basisbegrippen van korfbal voorgeschoteld krijgen. Voor deze clinics zal er ondersteuning zijn door SportService Zwolle.

Het doel hiervan is om de basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de sport korfbal. De lesstof is afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

“Drie jaar geleden zijn wij begonnen om de zichtbaarheid te vergroten met als doel om te groeien”, zegt Kasper Herrewijn, bestuurslid van Korfbalvereniging Oranje Zwart.

“Het doel is om door het vergroten van de zichtbaarheid van deze wedstrijdsport meer kinderen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met deze sport. Vanuit alle uitdagende elementen die deze sport in zich heeft en het plezier, komt de groei vanzelf. Dit jaar willen wij doorgroeien naar 300 leden. Inmiddels zijn wij enorm trots op het resultaat dat Thérèse van Vliet, voorzitter van de Werving, met alle betrokkenen gerealiseerd heeft. De groei naar 300 leden is realistisch. De afgelopen 2 jaar zijn wij met 20% gegroeid. Dat is een knappe prestatie,” vertelt Herrewijn.

Binnenkort staan De Sportspektakeldag, clinics op diverse basisscholen in Zwolle, Korfbal Sport van de Maand in april, het Schoolkorfbaltoernooi in mei en de start van Peutergym bij onze vereniging in mei op het programma.

Een overzicht van deze evenementen vindt u hier.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button