KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Koorbazen speelt muziektheatervoorstelling ‘No man’s land’

Zwolle – Koorbazen, het 55-koppige a capella mannenkoor, presenteert in april een reeks muziektheatervoorstellingen op een bijzondere locatie: Gerrits Tuin in Zwolle. De voorstelling No Man’s Land speelt maar liefst 7 keer van 7 t/m 16 april.

Koorbazen

Koorbazen; een eindeloos experiment in muziek, theater en performing arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. De in het zwartgeklede mannen, variërend van 18 tot 80 jaar, vallen op bij publiek en programmeurs. Zo stond Koorbazen o.a. in AFAS Live, op het podium bij tv-programma Khalid & Sophie (NPO 1) en diverse festivals waaronder Zwarte Cross waar ze ook dit jaar weer te zien zijn. Daarnaast produceren zij eigen muziektheatervoorstellingen.

No Man’s Land

De voorstelling No Man’s Land is meer dan een concert. Deze locatievoorstelling is een samensmelting van muziek, theater en performing arts. Intieme nummers wisselt men af met rauwe kracht. Meerstemmige zang versterkt door beatbox, rap en spoken word. Het publiek stapt voor even in een andere wereld. Met
gebruik van diverse songs en persoonlijke verhalen van de bazen, neemt men het publiek mee in het niemandsland van 55 zwarte lijsters. Where we come one.

Locatievoorstelling

Koorbazen kiest niet voor een kant-en-klare concertlocatie met rode pluche stoelen maar gaat juist op zoek naar unieke, rauwe plekken in de stad om deze geheel naar eigen hand te kunnen zetten. De voorstelling wordt gespeeld op een buitenlocatie in Zwolle. Omlijst door wonderlijke attributen, maakt Koorbazen een voorstelling in een post-apocalyptische setting, nadat de beschaafde wereld is vergaan.

Speeldata

No Man’s Land gaat op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) in première, en is t/m zondag
16 april te zien in Zwolle. Kaarten zijn nu te koop via www.koorbazen.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button