KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Koninklijke Onderscheiding voor paralympische sporter Jitske Visser

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte donderdag 16 september omstreeks 13.40 uur de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Zwollenaar Jitske Visser. Dat gebeurde in de Schepenzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein. Aansluitend tekende zij het Gouden Sportboek van Zwolle.

Goud op de Paralympische Spelen

Jitske Visser behaalde op de Paralympische Spelen in Tokyo een gouden medaille met het rolstoelbasketbalteam waar zij deel van uitmaakt. Als regerend Europees- en Wereldkampioen wist het Nederlandse rolstoelbasketbalteam overtuigend te winnen in Tokyo.

Al vroeg begonnen

Op tienjarige leeftijd begon Jitske Visser haar rolstoelbasketbal-carrière. Al snel maakte zij deel uit van de selectie van Jong Oranje om vervolgens vele successen te behalen. In 2012 en 2016 behaalde zij de bronzen medaille op de Paralympische Spelen. In 2018 werd zij wereldkampioen met dit team.

Jitske Visser speelt in de 1. Bundesliga voor de Duitse club Thuringia Bulls. Zij is onlangs verkozen tot lid van de atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC)

Familie

Gerelateerde artikelen

Back to top button