Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO UPDATE Koninklijke onderscheiding voor Coby Zandbergen van het Cibap

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte, donderdag 6 oktober de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Coby Zandbergen, voorzitter van het College van Bestuur van Cibap. De uitreiking vindt plaats ter gelegenheid van de opening van haar geesteskind ‘De Ontwerpfabriek’ aan de Nijverheidstraat 11 in Zwolle.

Als voorzitter van het College van Bestuur van Cibap combineert Coby Zandbergen liefde voor het onderwijs met een grote affiniteit met kunst en cultuur. Zij is een warm pleitbezorger en aanjager van de creatieve en innovatieve industrie in Zwolle.
Met haar oog voor het creatieve potentieel in de stad verlegt zij grenzen, verbindt zij mensen en maakt zij dingen op een creatieve manier zichtbaar.

Ontwerpfabriek

De Ontwerpfabriek is de plek waar kennis, kunde en innovatie samenkomen. Een plek waar creatieve geesten de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen steken.
Waar ruimte is om te experimenteren en ideeën uit te wisselen. Om samen te komen tot creatieve innovatie die het verschil maakt in de stad.

Samenwerking met bedrijven

In haar werk in het onderwijs, aanvankelijk voor Windesheim, vervolgens voor Landstede en tot op heden voor Cibap is het ontwikkelen van menselijk kapitaal een investering in kwalitatief goed regionaal onderwijs. In het belang van de aansluiting op de beroepspraktijk zoekt Coby Zandbergen de samenwerking op met bedrijven en maatschappelijke organisaties in de stad. Van het Cibap heeft zij een kleinschalig topinstituut op het hoogste mbo-niveau in de regio weten te maken.

enthousiasme, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht

Met haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht krijgt Coby Zandbergen dingen voor elkaar. Zij initieert en realiseert activiteiten met blijvende toegevoegde waarde voor stad en regio met een landelijke uitstraling. Zoals Landstede Sportcentrum en duurzaam ‘doepark’ De Nooterhof. Bovendien is zij maatschappelijk bijzonder actief. Zo was zij inhoudelijk betrokken bij de Parade op Koningsdag, de vorming van het bestuur van het Bevrijdingsfestival Overijssel en het Stadsfestival en de verzelfstandiging van de Grote Kerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button