Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Koninklijke Onderscheiding René de Heer

Zwolle -Burgemeester Peter Snijders van Zwolle reikte donderdagmiddag de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan oud-wethouder René de Heer voor zijn grensverleggende en innovatieve verdiensten voor Zwolle en de regio Zwolle. Dat gebeurde tijdens zijn afscheid van de stad in Academiehuis Grote Kerk.

Economie

René de Heer heeft in ruim twee decennia als bestuurder een grote stimulerende rol gespeeld in de ontwikkeling van Zwolle naar een vitale stad die zelfbewust omgaat met economische groei en daarbij de centrale ligging in Nederland weet te benutten.

Human Capital

De totstandkoming van de Regiodeal Regio Zwolle waarmee Rijk en regio samen een impuls geven aan een grote en duurzame uitvoeringsagenda is voor een belangrijk deel op zijn conto te schrijven. Hij slaagde erin op inhoud, strategie en innovatief vermogen steeds tot gedragen bestuurlijke besluiten te komen in Zwolle en de Regio Zwolle. Zijn inzicht dat menselijk kapitaal voorwaarde is voor sociaaleconomische ontwikkeling vertaalde zich ook in een gedegen aanpak van de coronacrisis.

Sport

Investeren in sport is voor René de Heer investeren in een krachtige, energieke en gezonde stad en regio. Ondanks eerdere bezuinigingen heeft hij samen met diverse partners een sport- en beweegcultuur met robuuste sportinfrastructuur in Zwolle weten te realiseren. Voorbeelden zijn onder meer de garantstelling voor PEC Zwolle, de versterking van de positie van SportService Zwolle, de nieuwe WRZV-hallen, de IJsselhallen als locatie voor Peakz Padel en de toevoeging van Victorium aan de sportboulevard waarmee de verbinding met het VO en MBO onderwijs werd gelegd en een topsport omgeving voor turnen werd gecreëerd.

Erepenning

Bij zijn afscheid van raad en organisatie overhandigde Peter Snijders hem gisteren de erepenning van de gemeente Zwolle op grond van zijn bijzondere verdiensten voor de stad.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button