Kunst & CultuurVoorpagina

Koninklijke Erepenning voor honderdjarige muziekvereniging Nooit Gedacht

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte zaterdagmiddag de Koninklijke Erepenning uit aan muziekvereniging Nooit Gedacht tijdens een kleine bijeenkomst in dorpshuis De Molenkamp in Windeheim gemeente Zwolle. Op 15 februari 2021 bestond de vereniging honderd jaar. Viering en uitreiking konden toen in verband met corona niet doorgaan. Peter Snijders stuurde daarom die dag een videoboodschap om de eeuweling te feliciteren.

Windesheim

Al een eeuw lang is Nooit Gedacht een begrip in Windesheim. Binnen deze gemeenschap speelt Nooit Gedacht van oudsher een verbindende rol. Het begon allemaal met het initiatief van de heren Kamphuis, Nijland en Scheppink, 21 leden en tweedehands instrumenten voor 210 gulden.

In de loop der jaren heeft de vereniging een mooie verzameling instrumenten opgebouwd: ieder lid krijgt een instrument of baton in bruikleen. Fanfareorkest, drumband en majorettes worden ‘gedragen’ door de dorpsgemeenschap. De muzikale activiteiten en aanschaf van nieuwe uniformen worden nog steeds mede door de gemeenschap mogelijk gemaakt.

Tijdens de bezetting vijzelde Nooit Gedacht het moreel op en bij de bevrijding verhoogde zij de feestvreugde. Tot op de dag van vandaag kan Windesheim op de muzikale inzet van Nooit Gedacht rekenen bij diverse vieringen en herdenkingen.

Springlevend

Anno 2021 is Nooit Gedacht een vereniging voor jong en oud en met een breed repertoire. Een vereniging waar wordt geïnvesteerd in talent en saamhorigheid. De Koninklijke Erepenning is de ultieme waardering voor al die generaties muziekliefhebbers die Nooit Gedacht hebben gemaakt tot wat het nu is: een springlevende vereniging die midden in de samenleving staat en daar actief aan bijdraagt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button