Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in De spiegel voor Koningsdagconcert

Zwolle – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanavond in Zwolle om het Koningsdagconcert in theater De Spiegel bij te wonen. Ook Prinses Beatrix en Mr. Pieter van Vollenhoven waren bij het concert aanwezig.

Het Koninklijk gezelschap werd ontvangen met de rode loper, die bij Theater de Spiegel was uitgerold. ‘We verheugen ons wel heel erg op Zwolle en Koningsdag’, meldde de Koning bij de entree van het theater.

Zwolse jeugdorkest De Vuurvogel

Tijdens het concert speelde de klassieke muziek en in het bijzonder de gitaar een belangrijke rol. Verschillende stijlen en periodes werden naast elkaar gezet. Optredens waren onder andere te  zien van de gitarist Jan Akkerman,  zangeres Janne Schra en danseres Maria Robles. Ook traden het Zwolse jeugdorkest De Vuurvogel, fluitist Ronald Snijders en het Dudok Strijkkwartet op.

Ensemble Maxima

Willem Alexander was vanavond gekleed in een kostuum met blauwe stropdas. Koningin Máxima droeg een bekend ensemble van modehuis Natan bestaande uit een jasje met een opstaande schouderlijn en een pantalon met wijde pijpen. We zagen de outfit voor het eerst tijdens een fotosessie ter gelegenheid van Máxima’s veertigste verjaardag. Ook heeft ze het ensemble gedragen bij het huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie en een aantal andere gelegenheden.

Traditie

Het Koningsdagconcert is al een traditie sinds 1985. Tot en met 2013 vond het concert op Paleis Noordeinde plaats. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag viert.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op woensdag 27 april, 20.25 – 21.15 uur op NPO 2.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button