Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kom ook in actie tegen zwerfvuil

Zwolle – Iedereen wil graag een fijne, schone leefomgeving. Daarom doet de gemeente Zwolle samen met 18 andere gemeenten mee aan het zwerfvuilprogramma ‘Mooi Schoon’ van ROVA. Met voorlichting, educatie en extra voorzieningen werkt ze samen aan het voorkomen en het bestrijden van zwerfvuil. Helpt u ook mee? U kunt alleen in actie komen tegen zwerfvuil of samen met bijvoorbeeld uw buren, vrienden of uw vereniging een zwerfvuilopruimactie organiseren.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf aan de slag om uw straat of buurt schoon te houden? Dan kunt u bij uw wijkservicepunt een gratis opruimset ophalen. De opruimset bestaat uit een afvalgrijper, een veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. U kunt de contactgegevens van uw wijkservicepunt vinden door uw wijk te kiezen op Zwolle.nl/wijken. Of u kunt bellen met 14038. De wijkservicemedewerker legt u graag uit hoe het verder werkt. U bent trouwens niet de enige die dit doet: in 2021 zijn er in Zwolle 453 zwerfvuilopruimsets uitgedeeld.

Zwerfvuilopruimactie organiseren

U kunt zich ook bij het wijkservicepunt melden als u samen met andere vrijwilligers een zwerfvuilopruimactie wilt organiseren. Wel net zo gezellig. Wist u dat er in 2021 in Zwolle 37 zwerfvuilopruimacties zijn georganiseerd? Daar deden 1.476 inwoners van Zwolle aan mee! De gemeente is heel blij met zoveel actieve Zwollenaren die helpen de stad én het milieu schoner te maken!

Adoptie afvalbakken

De gemeente plaatst afvalbakken op belangrijke en logische locaties, zoals stadsparken, recreatieplassen, winkelcentra, bushaltes met een wachthuisje en op routes van scholen naar winkelcentra. Ze wil zo min mogelijk afvalbakken in de wijken plaatsen. Dat is vaak ook niet nodig en is mooier in het straatbeeld. Mist u desondanks een afvalbak in uw straat of buurt? Dan kunt u een afvalbak adopteren. U zorgt dan zelf voor het legen van de bak en het afvoeren van het afval.

Meer informatie

Wie meer wil weten over zwerfvuil en wat daar tegen te doen is, kan contact opnemen met zijn of haar wijkservicepunt. Of neem een kijkje op de website van Mooi Schoon.

Meedoen met Opruimgroep schoon Holtenbroek? Mail naar arjan@booijzone.nl. 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren