Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Koffieconcert ‘Romantische Serenades’ in Waanders

Zwolle – Niets valt mooier uit te drukken in muziek dan de liefde. Stelt u zich een gitarist voor, die zachtjes tokkelend begint te spelen en daarna een intieme serenade inzet. Die sfeer proberen bariton Rutger van Oeveren en pianist Wouter Harbers te creëren tijdens hun koffieconcert op maandagochtend 10 februari in de Broerenkerk in Zwolle.

Misschien moest u vechten voor het hart van uw geliefde, maar de strijd die Robert Schumann voor zijn Clara moest leveren overtreft dat waarschijnlijk: schoonvader protesteerde en de fanatieke Robert liet het tot een rechtszaak komen om zijn Clara toch te kunnen huwen! Het jaar dat Robert deze rechtszaak won (1840) is zijn jubeljaar: hij schreef maar liefst 138 liederen. U hoort verschillende van Schumanns composities uit dat jaar, met liederen uit ‘Liederkreis’ en het beroemde ‘Widmung’ in een virtuoze pianobewerking van Franz Liszt.

Rutger van Oeveren

Zeister bariton Rutger van Oeveren is een jonge, klassiek geschoolde zanger. Afgelopen zomer studeerde hij af aan het Amsterdamse Conservatorium; daarna toog hij voor een halfjaar naar Amerika. Ondertussen is hij terug in Nederland, onder meer voor een reeks van acht concerten met Wouter Harbers.

Beide musici vertellen u tijdens het concert achtergrondinformatie over de muziek en de componisten. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begint om 11:00u en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10:15u. Vanwege de grote belangstelling is reserveren verplicht, via info@wouterharbers.nl of 06 2676 3338.

Gerelateerde artikelen

Back to top button