Nieuws uit Zwolle

Koeriersdienst gaat paspoorten en identiteitskaarten bezorgen

Zwolle – Wie een nieuw paspoort of identiteitskaart heeft aangevraagd, hoeft deze voortaan niet meer in het gemeentehuis op te halen. Inwoners van Zwolle kunnen vanaf 16 mei 2017 hun reisdocument op ieder gewenst moment en op elke locatie in Nederland laten bezorgen. Dat kan ook op het werk zijn.

Speciale koeriersdienst

De thuisbezorging gebeurt door het gespecialiseerde bedrijf AMP Logistics. De medewerkers van dit bedrijf zijn gescreend met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van een integriteitsverklaring. De reisdocumenten worden bewaard in een deugdelijke, inbraakvertragende en brandwerende voorziening.

De koerier van AMP Logistics is belast met de taak om de identiteit van de ontvanger te controleren aan de hand van het nieuwe reisdocument voordat dit wordt overgedragen. Alle personen, die een identiteitsbewijs ontvangen, dienen dan aanwezig te zijn. Minderjarigen (tot 12 jaar) moeten persoonlijk worden geïdentificeerd in het bijzijn van een volwassene.

Uitzondering

Men dient het reisdocument nog wel persoonlijk af te halen in het gemeentehuis, wanneer er sprake is van een vermist reisdocument, een spoedaanvraag of een paspoort met een geldig visum waar men nog gebruik van wil maken.

Verbeterde dienstverlening

De maatregel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, die in november 2016 is ingegaan, moet het de burger gemakkelijker maken. Men dient alleen voor de aanvraag nog aan het loket te verschijnen. En ook mensen die hun reisdocument zijn verloren kunnen de vermissing voortaan via internet melden. Zo kan het document sneller ongeldig worden verklaard, zodat het niet door anderen kan worden gebruikt.

De kosten voor de bezorging kunnen contant of met PIN worden afgerekend en bedragen, afhankelijk van het tijdstip van bezorging tussen de tien en vijftien euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button