Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

KNVB steunpunt Zwolle vandaag geopend voor districten Noord en Oost

Zwolle – Vandaag is het KNVB steunpunt Zwolle officieel geopend in het Landstede Sportcentrum aan de Hogeland. Hiermee zijn de twee districtskantoren in Heerenveen en Deventer samengevoegd op één nieuwe locatie. Vanuit hier worden voortaan alle competitiezaken voor amateurvoetbal in noord en oost Nederland geregeld.

Drie landelijke steunpunten

De KNVB wil voetbal zo goedkoop mogelijk aanbieden en zet zich ervoor in de contributie van de leden zo efficiënt mogelijk te besteden. In dat kader heeft de voetbalbond gekeken naar de huisvesting en de conclusie was dat die efficiënter kan. Werd voorheen gewerkt vanuit zeven kantoren, vanaf vandaag zijn het er nog maar drie. Eerder werden al steunpunten ingericht in Eindhoven en Zeist. Vandaag dus ook in Zwolle voor de districten noord en oost.

Servicepunten dichtbij

Dit betekent echter niet dat de KNVB verder van de verenigingen af komt te staan. Hiervoor worden ongeveer dertig regionale servicepunten ingericht van waaruit de verenigingsadviseurs gaan werken. Op zo’n servicepunt is een flex-werkplek, opslagruimte voor materiaal en een ruimte voor afspraken. Deze servicepunten komen bij voorkeur op het sportpark van een voetbalvereniging.

Door deze nieuwe inrichting komt de KNVB enerzijds dichterbij verenigingen te staan, terwijl anderzijds kosten van huisvesting worden bespaard door centraal te doen wat centraal kan.

De ongeveer 60 medewerkers van de twee districten die werkten in Heerenveen en Deventer zullen vanaf maandag te vinden zijn op het nieuwe KNVB steunpunt Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button