Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuwval, ijsregen of ijzel tijdens ochtendspits

Zwolle – Weggebruikers moeten maandagochtend rekening houden met gladheid veroorzaakt door sneeuwval of ijzel. Het KNMI heeft op voorhand ‘code geel’ afgekondigd.

Volgens het meteorologisch instituut trekt in de nacht van zondag op maandag een gebied met af en toe winterse neerslag van zuid naar noord over het land. “In de noordelijke helft van het land kan plaatselijk verraderlijke gladheid ontstaan door sneeuw, ijsregen en/of ijzel”, meldt het KNMI. “In de loop van maandagochtend gaat de gladheid verdwijnen.”

‘Code geel’ geldt voor de provincie Overijssel vanaf maandagochtend 02.00 uur tot 10.00 uur. Precies dezelfde waarschuwing geldt ook voor de provincies Drenthe en Friesland.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button