Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Kleuters Montessori Kindcentrum bouwen met een LEGO MASTER!

Zwolle – Op het Montessori Kindcentrum in Zwolle-Zuid gaf afgelopen vrijdag wel een heel bijzondere bezoeker les in de onderbouw. De kleuters kregen namelijk bouwles van een échte LEGO MASTER!

Het televisieprogramma Lego Masters is populair bij iedereen die gek is op bouwen. Het programma laat zien wat je allemaal kunt maken met de gekleurde Lego-steentjes. Evelien Hoekman uit Zwolle deed samen met Natasja Vos mee aan Lego Masters. Evelien is ook gek op Duplo en Hubelino (knikkerbanen die passen op Duplo). Haar dochter zit op het Montessori Kindcentrum en zij wilde graag dat mama eens een lesje in haar klas kwam geven. Nu deze week de scholen weer open zijn, mocht het, alles uiteraard op anderhalve meter afstand.

Evelien werd met veel enthousiasme onthaald. Veel van de kleuters hadden naar het RTL4 programma gekeken en hadden de mama van hun klasgenootje herkend. Net als de meegebrachte halve kabouter uit het programma.

De workshop startte met beelden uit het programma Lego Masters en daarna mochten de kleuters zelf aan de slag. Ze kregen de opdracht om met Hubelino een knikkerbaan staart bij een vlieger te bouwen. “Een echte teambuilding-activiteit,” vertelt Evelien.

Na een uur bouwen stonden er acht prachtige vliegers met knikkerbaan staarten. Natuurlijk werd er ook getest of de knikkers er goed vanaf konden. Daarna moesten de bouwwerken helaas weer afgebroken worden. Maar net als bij LEGO MASTERS: gelukkig hebben we de foto’s nog!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren