Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kleurrijke herkenbare ondergrondse containers in Zwolle

Zwolle – Afgelopen weken heeft ROVA in de gemeente Zwolle de ondergrondse containers voorzien van nieuwe stickers. Hierbij is rekening gehouden met de landelijke richtlijn die is ontwikkeld voor herkenbare afvalscheiding.

Richtlijnen

Vanaf nu hebben de ondergrondse containers voor pmd, papier en karton, glas en restafval de kleuren, benamingen en pictogrammen die Rijkswaterstaat adviseert. De verwachting is dat we de uitwerking van deze richtlijn ook op andere locaties terug gaan zien, bijvoorbeeld op stations, winkelcentra en evenementen.

Beter herkennen van containers

Het doel van deze standaardcombinatie van kleur, benaming en pictogram voor afval- en grondstofstromen is dat u de containers sneller en beter herkent, zodat juist gebruik ervan wordt gestimuleerd.

Uitleg over gebruik container

Door middel van de zogenaamde klepsticker wordt uitleg gegeven over het gebruik van de container. De pictogrammen op de klepsticker maken direct duidelijk welke materialen er in de container mogen.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button