BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kleine betonscheurtjes in Schuttebusbrug; aannemer start herstelwerk

Zwolle – Deze week is aannemer BAM Infra gestart met herstelwerk aan de Schuttebusbrug in Zwolle. Bij de oplevering van de brug vorig jaar bleken er kleine scheurtjes in het beton te zitten, vlakbij de leuning. Die scheurtjes gaat BAM Infra repareren. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug open voor alle bussen.

In overleg met de gemeente Zwolle heeft BAM Infra onderzoek gedaan naar de scheurtjes in het beton. Door temperatuurverschillen zet de constructie uit en krimpt die weer. Daardoor ontstaan er scheurtjes. Omdat die scheurtjes kunnen leiden tot grotere schade, is besloten dat de werkzaamheden nodig zijn. Het werk duurt ongeveer zestien weken. Omdat dit onder de bouwgarantie valt, neemt BAM Infra het herstelwerk voor eigen rekening.

Foto © RTV Focus

Busverkeer

Om het werk uit te kunnen voeren, wordt telkens een deel van de rijstrook op de brug afgezet. Voor stads- en streekbussen blijft de brug toegankelijk. Verkeersregelaars regelen het busverkeer.

Schuttebusbrug

Vorig jaar wonnen de gemeente Zwolle, Koninklijke BAM, ProRail en Setzpfandt nog de Thüringer staatspreis voor de Schuttebusbrug in Zwolle. Dit is een prijs van de deelstaat Thüringen voor ingenieurs en architecten die een belangrijke inbreng hebben gehad bij ingewikkelde bouwprojecten.

De Schuttebusbrug is speciaal voor stads- en streekbussen. De brug verbindt het busstation aan de zuidkant van het spoor met de noordkant van Zwolle. Dagelijks rijden zo’n 1.200 bussen over de brug.

Foto © RTV Focus
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button