Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Straatboer Zwolle komt bij BinnensteBuiten op het scherm

Zwolle – De Zwolse organisatie De Straatboer komt op tv bij BinnensteBuiten. Dit is een programma van KRO-NCRV, en de uitzending staat gepland voor begin september. De opnames zijn al geweest.

Stichting Straatboer is in 2019 gestart met vergroenten; vergroenen met groenten en fruit. Hoe creatiever, hoe beter. Zo heeft ze op een versteend openbaar plein in de binnenstad een PlukPlek gecreëerd. Ook heeft ze op kale bedrijventerreinen een lunchplek tussen de fruitbomen gemaakt en kregen bedrijfsmedewerkers uitzicht op bloeiende hekwerken, met klimmende tomaten.

Op dit moment ligt haar focus op het sociaal & circulair vergroenen van versteende voortuinen van sociale huurwoningen in Zwolle. Dit doet ze in samenwerking met woningcorporatie SWZ. Ook voert ze gesprekken met andere woningcorporaties en gemeenten om te gaan uitbreiden. Wil jij ook aan de slag met versteende tuinen in jouw omgeving? Of wil jij het Make-over project opzetten in jouw regio? Laat het haar weten via haar website.

Teller

Na ruim 3 maanden staat de teller van Straatboer op 51 Make-overs van versteende tuinen. En dat levert niet alleen een uitzending op tv op, meer groen en blije bewoners maar nog veel meer!

Verder zoekt de organisatie bedrijven die willen doneren om samen impact te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button