Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Kinderen zijn actief in de weer met de koningsspelen 2021

Zwolle – Het is bijna Koningsdag, en dit kan maar één ding betekenen: de koningsspelen gaan van start. Basisscholen de Campherbeek en de Duijvenkamp sportten vrijdagochtend in Sportpark de Vegtlust. Wethouder Dogger was aanwezig om de koningsspelen te openen.

Organisator Bas van Wijnen was enthousiast over de sporten. “Kinderen sporten met verschillende samenwerkingsspellen, tikspellen en allerlei andere spelvormen.”

Dit jaar focust de koningsspelen op het thema IK+JIJ=WIJ. De landelijke organisatie koos voor dit thema om samen sterk te staan tijdens de coronapandemie.

“Ik vond het een mooie activiteit voor de kinderen. Vorig jaar en dit jaar konden de spelen niet door gaan in de normale vorm, dus ging ik aan slag met een aangepaste vorm zodat het wel door kon gaan,” vertelt de organisator.

Samen actief

Wethouder William Dogger was bij het sportpark aanwezig om de koningsspelen te openen. “Het is mooi om te zien dat de kinderen samen actief zijn. Het ‘samen ontbijtprincipe’ is er niet, dat is jammer. We zijn wel weer aan de gang. Dat is belangrijk.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button