Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderen van OBS De Schatkamer bespuiten bus met graffiti

Zwolle – Leerlingen van OBS De Schatkamer hebben in samenwerking met Kunsteducatie Nederland een bus met graffiti bespoten. Kunsteducatie Nederland gaat het hele land door voor kunst en cultuurworkshops.

Jolanda van der Duim docente op OBS De Schatkamer, vertelde dat de leerlingen van de onderbouw en bovenbouw woensdag en donderdag een witte bus van Kunsteducatie Nederland mochten bespuiten met graffiti. De workshopleider hielp de kinderen en bereidde ze voor, waarna ze zelf in groepen vrij de hele bus mochten bespuiten op het schoolplein. De onderbouw mocht beginnen en spoot de onderkant van de bus vol met vele kleuren. Daarna mocht de bovenbouw de bus afmaken.

Kleurrijke bus door Nederland

Sil Loeters eigenaar van Kunsteducatie Nederland, vertelt dat ze het hele land doorgaan om cultuurworkshops te geven. Ze hebben deze workshop al eerder gedaan met twee oudere busjes. Dit vonden ze zo’n leuke idee dat ze dit weer wilden doen. Daarom hebben ze twee nieuwe tweedehands busjes aangeschaft. Vanwege de goede samenwerking met OBS De Schatkamer, doen ze deze workshop ook met hen. Kunsteducatie Nederland heeft eerder al andere cultuur en kunst workshops gegeven op deze school. Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar het busje ziet er na die tijd ook nog eens kleurrijk uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button