Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderen ontbijten met burgemeester Meijer in stadhuis

Vanochtend brachten de kinderen van groep 6 van basisschool Het Stroomdal een ontbijtje bij burgemeester Meijer. In het bedrijfsrestaurant in het stadhuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Meijer onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Gemeente Zwolle doet graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt omdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. Zwolle Gezonde stad zet in op het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle en het bevorderen van gezond gewicht bij 0 –19 jarigen door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het ontbijt geeft namelijk 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. “Ik kijk met plezier terug op het ontbijt, het was wat mij betreft zeer geslaagd”, aldus burgemeester Meijer. “Als ik op deze manier kan bijdragen aan de bewustwording van het belang van een gezond ontbijt, dan doe ik dat graag. Gezond ontbijten is immers belangrijk om met voldoende energie aan de dag te beginnen.”.

Donatie aan de LINDA.foundation

Voorafgaand aan het ontbijt betaalde burgemeester Meijer symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button